fbpx

NewsLogic

Иднината на дигиталната интелигенција

NewsLogic е автоматизирана платформа за собирање и анализа на податоци од повеќе веб-извори. Користејќи ја моќта на напредните дигитални технологии, машинско учење и текстуална анализа, ви овозможуваме да отклучите знаење од големи количини онлајн податоци.

Уникатните карактеристики на NewsLogic

Напредна категоризација, групирање и екстракција на знаење од онлајн содржина.

Мониторинг прегледи, статистичка анализа и опширно пребарување на историјата.

Носете информирани одлуки со нашата интуитивна презентација на податоци.

Извлечено знаење за секоја статија!

Прегледајте ентитети во текстот, споделени фотографии, врски, објави на социјални медиуми и повеќе…

 

Навигирајте низ медиумскиот пејзаж

Со NewsLogic, разберете го дигиталниот и медиумскиот пејзаж во кој оперира вашата организација. Овозможуваме корисниците да донесуваат информирани одлуки базирани на докази, чиненици и статистичка анализа.

Отклучете ја моќта на NewsLogic

Мониторинг

Мониторирајте и вреднувајте дневни PR активности за вашите страштешки комуникации.

Rapid Alert System

Користете го нашиот систем за известување во реално време за брзо да одговорите на негативни објави и да се борите против дезинформации и шпекулации.

Историски податоци

Користете ја нашата опширна историска база на податоци за следење на јавното мислење и создавање ефективни стратегии за комуникација.

Анализирајте трендови

Анализирајте пропаганда и распространување на дезинформации во медиумите, следете трендови, теми и клучни зборови.

Анализирајте кампањи

Мониторирајте клучни зборови поврзани со маркетинг кампањи за да разберете што работи и што не.

Лесни и убави извештаи

Олеснете генерирање на извештаи со убаво дизајнирани PDF документи кои содржат графикони и анализи.

 • Следете извори и добивајте нивни фреквенции и трендови на објавување.
 • Темелно анализирајте статии.
 • Мониторирајте во реално време објави.
 • Зачувајте клучни зборови од интерес и користете ги низ системот.
 • Создавајте статистички дешборди кои се обновуваат во реално време.
 • Создавајте аларми за клучни зборови и добивајте известувања.
 • Закажувајте автоматски извештаи да пристигнуваат секој ден на одбрани е-пошти.
 • Создавајте PR проекти каде можете да собирате и анализирате подмножество од медиумскиот пејсаж.
 • Создавајте авто-извештаи од клучни зборови.
 • Мониторирајте јавни објави на социјални медиуми од Facebook, Twitter и YouTube.
 • Следете трендови на социјални медиуми со пребарување на ентитети.
 • Полн текстуален пребарувач на целиот архив.
 • Експорт на сирови податоци во CSV или извештаи во PDF / Ексел.
 • Истражување на категории и трендови.
 • Истражување на теми на статии и напредно групирање на новинарски статии.