fbpx

Истражување на македонската Твитерсфера

Обработени се 519.354 објави од 11.721 уникатни корисници (бројот на корисници се зголемува од почетниот број бидејќи ги преземаме и нивните ретвити, цитати и одговори на објавите). Објавите подлежат најпрвин на основно пречистување на текстот (исфрлање на линкови, емотикони, хаштагови и слично), а потоа преку употреба на машинско учење и процесирање на природни јазици, ги […]

Контент маркетинг за почетници: 10 идеи за да почнеш со продуцирање на нови содржини

Во светот на дигиталниот маркетинг и продажбата преку социјалните мрежи има проста вистина: никој нема да следи Фејсбук страница што постојано продава и објавува продукти. Затоа, најлесниот начин за „разбивање“ на содржината е започнување со контент маркетинг за вашиот бренд / фирма. Контент маркетингот е создавање на серија на содржини (видео / СМ објави / […]

Уште еден успешен тренинг за дигитална комуникација

Тренинг за напреден дигитален маркетинг и менаџирање на социјални мрежи во Белград, воден од Демијан Хаџи-Ангелковски и Оливер Костоски. Доколку ви треба помош, обуки или корпоративни тренинзи, слободно контактирајте нѐ на hello@blink.mk. Погледнете дел од презентацијата, за инспирација.

Бавната и болна смрт на традиционалниот маркетинг

Се разбира дека некој што работи во агенција за дигитален маркетинг, ќе каже дека традиционалните маркетинг тактики изумираат, но за жал или за среќа, повеќе не живееме во старите (добри) времиња. Под “традиционален маркетинг” денес разбираме рекламирање или брендирање на продукти или фирми преку видео спотови наменети за телевизија, принт реклами во весници или списанија, […]

Почни да создаваш повеќе!

Продажбата оди лошо во последно време? Нема доволно клиенти? Слаба посетеност на вашиот кафиќ или ресторан? Лоша продажба во дуќанот?