fbpx

Бавната и болна смрт на традиционалниот маркетинг

Се разбира дека некој што работи во агенција за дигитален маркетинг, ќе каже дека традиционалните маркетинг тактики изумираат, но за жал или за среќа, повеќе не живееме во старите (добри) времиња. Под “традиционален маркетинг” денес разбираме рекламирање или брендирање на продукти или фирми преку видео спотови наменети за телевизија, принт реклами во весници или списанија, […]

Маркетинг vs Брендинг vs. Рекламирање

Маркетинг, брендинг, рекламирање, РОИ, ППЦ, ЦПЦ, ПР… Маркетинг индустријата здравје боже има многу кратенки, термини и стручен жаргон, кој ни си го користиме цело време, но нашите клиенти не секогаш не разбираат.

Instagram Stories – Иднината на креативниот краток маркетинг

Инстаграм стори форматот го користат повеќе од 500 милиони луѓе дневно, со годишен пораст од 100 милиони нови корисници. Не треба ниту да се заборави на најновата брзо растечка мрежа ТикТок, која исклучиво го користи Стори форматот.