fbpx

СДСМ.орг.мк

Проект за модернизирање на веб-страницата на Социјалдемократскиот сојуз на Македонија, пред парламентарните избори 2020 година.

Предизвикот на овој проект беше за многу кратко време да се модернизира и мигрира постоечката веб-страница на СДСМ од еден ЦМС на друг ЦМС и од еден сервер на друг сервер. Дизајнот и покрај тоа што не претрпе големи промени, туку козметички „фејс-лифтинг“, главната работа беше во позадинскиот дел.

Целта на трансферот беше да се дозволи на ПР секторот да може да работи брзо, ефикасно и да менува и додава содржини од било кој уред на било која локација.

Клучниот предизвик беше префрлање на повеќе од 10.000 уникатни објави, за кои немаше никаков начин да се експортираат автоматски од стариот ЦМС. За таа цел, користевме скрипта која го кролаше стариот ЦМС за сите содржини и автоматски ги додаваше на новиот ЦМС. Со ова, за еден викенд, автоматски ги пренесовме скоро 10.000 содржини, заедно со нивните слики, текстови, категории, уникатни обележја и видеа.

Втора цел на редизајнот беше и додавање на можност за додавање на содржини на повеќе јазици и превод на веб-страницата.

И покрај тоа што префрлувањето на веб-страницата за надворешните корисници изгледа само како обично освежување на дизајнот, најголем бенефит има ПР тимот, кој сега знае дека има предвидлив ЦМС, заштитен, обезбеден, напреден, модерен и најважно – ЛЕСЕН за користење.

Со ова се отвора и можноста за брзо редизајнирање и целосно менување на дизајнот на било која од страниците, бидејќи темата е рачно изработена со визуелен дизајнер.

Пред и потоа

Ви се допаѓа што читате?
Имате потреба од слични услуги?

Слободно закажете бесплатна консултација преку нашите социјални мрежи или на clients@blink.mk.

Останати проекти:

ПЗУ Ултра Медика Плус

ПЗУ Ултра Медика Плус е проект во кој, преку интересен и модерен пристап ја брендиравме новоотворената специјалистичка ординација по психијатрија. Брендирањето опфати стандарден сет од дизајни: Лого и лого верзии Бои Фонт Папки Меморандум Визит картички Наскоро, ќе биде објавена и новата веб-страница на ординацијата, која е во изработка од

Повеќе >>

Skopje Photo Week

Skopje Photo Week беше доста забавен предизвик за нас, бидејќи бараше брза стратегија, која ќе можеше да се имплементира за многу кратко време. На еден месец пред настанот, се вклучивме целосно со стратегија, дизајн и видео продукција, како и платени реклами на социјални мрежи, со цел да ја информираме македонската

Повеќе >>

Издавачка куќа МУЗА

Овој проект е еден од нашите омилени, бидејќи ги поврзува нашите омилени работи: претприемништво, дигитализација и книги!

Повеќе >>
Не се срамете - пишете ни.
Контактирајте со нас, отворени сме за нови проекти и соработки. Можеме да помогнеме!

Блинк маркетинг и медија ДОО Скопје © | 2020 | Скопје, Северна Македонија