fbpx

Издавачка куќа МУЗА

Овој проект е еден од нашите омилени, бидејќи ги поврзува нашите омилени работи: претприемништво, дигитализација и книги!

Овој проект е еден од нашите омилени, бидејќи ги поврзува нашите омилени работи: претприемништво, дигитализација и книги!

Муза е нова и мала издавачка куќа, која сака да се фокусира на онлајн продажба во денешното мошне дигитализирано и затворено дома општество (корона). Предизвикот беше да направиме брза и модерна веб-страница за е-трговија, која ќе расте од продажба на десетина книги во повеќе стотици.

Цели:

  1. Респонсивен дизајн на веб-страница со е-продавница
  2. Интегрирање на онлајн плаќање со картичка
  3. Позадина за менаџирање на пратки и продукти
  4. Лесно додавање на нови продукти, пуштање на попусти, акции…
  5. Групирање на повеќе продукти во гифт-боксови

Во текот на дизјанот исклучително важно беше да се акцентираат самите книги и гифт-боксовите, со цел продуктите на Муза да дојдат на прво место.

Целта на искуството на корисникот е да се овозможи брзо и безбедно купување, но и прегледување на самите книги и лесно комплетирање на трансакција.

Трансакциите не бараат креирање на кориснички профил, а процесирањето на трансакциите е преку cPay.

Генерално, ова е пример за модерна е-книжарница, која овозможува директна продажба до крајните корисници, со достава до дома и комплетна контрола на клиентот врз нивниот систем. Буквална копија од тоа што значи физичка продавница во е-продавница.

Ви се допаѓа што читате?
Имате потреба од слични услуги?

Слободно закажете бесплатна консултација преку нашите социјални мрежи или на clients@blink.mk.

Останати проекти:

Новинарски портал Рацин.мк

Целосен веб-дизајн и подесување на серверска инфраструктура на новинскиот портал Рацин.мк, кој за шест месеци веќе успеа да достигне до над 100к посети месечно и е индексиран од Тајм.мк.

Повеќе >>

Редизајн на 24инфо.мк

Целосен редизајн, миграција и убрзување на веб-страницата на новинарскиот портал 24инфо.мк, која има над 250к посети месечно.

Повеќе >>