fbpx

Socio-Ecological Forum Skopje 2021

Детално брендирање и организација на голем хибриден настан во Скопје.

Социо-еколошкиот форум Скопје 2021 е првиот форум на високо ниво кој се организира за земјите од Западниот Балкан и кој ги поврзува регионалните одлучувачи (политички партии, институции, НВО и тинк-тенкови) со цел да дискутираат за зелената иднина на регионот и начинот како да се постигне јаглерод-неутрална, чиста иднина за сите.

Клиенти беа Friedrich-Ebert-Stiftung, Olof Palme International Center, Прогрес Институт за социјална демократија.

За организација на настанот, целосната брендинг стратегија и односите со јавноста имавме нешто помалку од 30 дена.

Во текот на подготвителната фаза, заедно со клиентите ги утврдивме целите кои сакаат да бидат постигнати и ги усогласивме пораките кои требаше да се комуницираат до јавноста и медиумите.

Бидејќи времето беше исклучително кратко, а обемот на задачи беше огромен, тимот на Блинк се подели на три тима кои работеа паралелно низ три фази за исполнување на проектот:

Тимови:

  1. Тим за дизајн и брендирање / Креирање на веб-страница
  2. Тим за продукција и организација
  3. Тим за односи со јавноста

Фази:

  1. Претпродукција, најава и брендирање
  2. Ден на настанот
  3. Постпродукција, одјава и евалуација

Откако тимовите одлично си ги завршија своите задачи, на крајот имавме исклучително успешен настан, кој со физичко присуство беше домаќин на 70 регионални организации, 2 премиери, неколку европратеници, околу 300 гости, од кои нешто повеќе од 40 новинари (домашни и странски). На Zoom не’ следеа уште повеќе од 40 луѓе, додека преносите во живо имаат повеќе од 10.000 прегледи заедно.

За време на денот на одржување на настанот и следниот ден, остваривме повеќе од 150 објавени медиумски текстови поврзани со настанот.

Во организацијата на настанот беа вклучени околу 40 технички лица, маркетинг лица, дизајнери продуценти, реализатори, фотографи, видео-сниматели, преведувачи и други професионалци.

Повеќе за овој настан можете да дознаете на веб-страницата: https://sef-skopje.mk/

Во прилог фотографии од брендинг материјалите и видео од настанот:

Ви се допаѓа што читате?
Имате потреба од слични услуги?

Слободно закажете бесплатна консултација преку нашите социјални мрежи или на clients@blink.mk.

Останати проекти:

Хибридни настани зима / пролет 2022

Без разлика на фактот што глобалната пандемија почна да попушта, организацијата на настани остана да биде проблематична и комплексна оркестрација на многу подвижни елементи. Во сезоната зима / пролет 2022, голем дел од настаните останаа да бидат хибридни или целосно дигитални. Во оваа сезона имавме повеќе компании и организации со

Повеќе >>

WEgate – дигитален настан

Во екот на светската коронавирус пандемија, алатките како Zoom не’ донесоа поблиску од кога било, од сите делови од светот. Во октомври 2021 година, на WEgate (организација за жени претприемачи на ниво на Европа) им помогнавме во реализација на целосно дигитален настан WEgate Summit 2021. Настанот вклучуваше видео реализација во

Повеќе >>

Видео продукција за Преспа институт

Видео серијал од шест видеа за социјалните мрежи, изработени за Преспа институтот, каде што се објаснува нивниот најнов проект, Опсерваторијата на влијанието и имиџот на државите. Во прилог е видео серијалот.

Повеќе >>
This site is registered on wpml.org as a development site.